Standpunt omtrent sportinfrastructuur in Holsbeek

Op 27 juni 2018, over deze onderwerpen: Goed wonen in Holsbeek, Verkiezingen 2018, Sport, Sport & vrije tijd, Sport / vrije tijd / jeugd, SPORT en CULTUUR

N-VA Holsbeek steunt de ontwikkeling van sportinfrastructuur in Holsbeek, maar mist beleidsvisie bij het huidige gemeentebestuur. 

Dat het gemeentebestuur nu plots - kort voor de verkiezingen - grote uitgaven belooft voor het voetbal in Holsbeek, illustreert voor N-VA het gebrek aan langetermijnvisie. Temeer daar het huidige bestuur die beloften niet kan waarmaken. 

N-VA Holsbeek vindt dat investeringen in goede sportinfrastructuur inderdaad dringend nodig zijn. Goede speelvelden in kunstgras zijn zeker een noodzaak voor onze clubs.  Maar een structurele oplossing voor het voetbal in héél Holsbeek is meer dan enkele maanden voor de verkiezingen geld op tafel leggen. 

"Het dossier kabbelt al voort sinds 2009. Tekenend voor het gebrek aan visie, is dat de uitgaven voor het nieuwe kunstgrasveld niet eens voorzien waren in de begroting" stelt Jo Vanmechelen, lijsttrekker N-VA Holsbeek "In Kortrijk-Dutsel worden enkele percelen grond aangekocht, maar de gemeente heeft nog niet de helft van de nodige gronden in bezit en het ziet er niet naar uit dat er in de komende jaren nieuwe voetbalvelden zullen liggen."

  • Voor N-VA is er in Holsbeek nood aan de verdere duurzame ontwikkeling van gemeentelijk sport- en recreatiegebieden.
  • Belangrijk daarbij is dat alle deelgemeenten sportieve kansen krijgen. Moeilijheden bij de realisatie van sportterreinen mogen geen excuus zijn om de deelgemeenten in de kou te laten staan. 
  • In afwachting van de aanleg van een nieuwe site in Kortrijk-Dutsel moet ook KDN kunnen rekenen op ondersteuning door het gemeentebestuur.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is