Nieuws uit de gemeenteraad - 19 november 2019

Op 19 november 2019

Fluvius: In 2019 kondigde Fluvius aan dat de openbare verlichting in Vlaanderen tegen 2030 volledig moet omgebouwd worden naar LED-technologie. De gemeente gaat hier nog niet onmiddellijk in mee gezien de kostprijs en het verbruik. Wel worden bij nieuwe wegenwerken automatisch LED-lampen geplaatst.

Speedpedelecs: de stratenlijst waar de voorziene borden moeten komen is nog niet klaar, aldus de bevoegde schepen.

Heraanleg Leuvensebaan: de aanbesteding voor de verdere heraanleg werd goedgekeurd. De planning voor uitvoering is maart 2020 tot voorjaar 2021. N-VA keurde dit punt mee goed.

De Grote Grondvraag: de gemeente bezorgde de nodige informatie aan OVAM.

Situatie kinderdagverblijf "De Sterrekes": het brandweerattest is tot op heden nog niet in orde. Onze fractie blijft dit opvolgen.

Infosessie brandveiligheid: de gemeente geeft aan dat de informatie hierover inderdaad niet eenvoudig te vinden is, doch laat wederom weten niet te willen starten met een Facebookpagina voor de gemeente. N-VA blijft dit betreuren, daar digitale communicatie naar de burgers heel wat zaken zou vereenvoudigen. De informatie in kwestie kan u hier terug vinden: https://www.holsbeek.be/nieuws/detail/467/en-plots-klinkt-een-rookmelder... .

Dierenwelzijn: de beginselverklaring “diervriendelijke gemeente” werd onder impuls van N-VA unaniem goed gekeurd. We zijn hierover zeer verheugd en bedanken dan ook de andere partijen voor de medewerking. Meer info: https://www.vlaamsbrabant.be/welzijn-gezondheid/dierenwelzijn/info-voor-... .

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is