N-VA vindt dat buurtfeestencheque ‘onvoldoende inwoners bereikt’

Op 30 januari 2020, over deze onderwerpen: Goed wonen in Holsbeek

De gemeente Holsbeek verhoogde de buurtfeestencheque van 100 naar 150 euro. Buurt– en straatcomités kunnen de cheque een keer per jaar gebruiken om bijvoorbeeld een zaal af te huren of een springkasteel te zetten.

N-VA Holsbeek vindt dit echter maar niks. “Wij zijn van oordeel dat de doelstelling van het buurtfeestenchequesysteem onvoldoende de inwoners van onze gemeente bereikt. De beperking van enkel de huur van partymaterialen, de huur van een zaaltje of het inhuren van een artiest maakt dat dit systeem niet bruikbaar wordt voor de vele buurtfeesten. Immers, vele buurtfeesten worden lokaal in de eigen buurt/straat georganiseerd, met eigen partymaterialen (tafels, stoelen van de buren) en zonder entertainment van een artiest. Indien het buurtfeestenchequesysteem gebruikt kan worden waarvoor zijn primaire doelstelling werd opgesteld, namelijk het dichter bij elkaar brengen van de buurtgemeenschap zou de lijst van te kiezen handelaars kunnen worden uitgebreid”, zeggen Sabine Wyns en Jo Vanmechelen.

“Daarom stellen wij aan het gemeentebestuur voor om de lijst met handelaars waar men terecht kan met de buurtcheque uit te breiden naar lokale drank- en voedingshandelaars en hiervoor actief op zoek te gaan om akkoorden met lokale drank- en voedingshandelaars te sluiten”, zo klinkt het.

https://www.hln.be/in-de-buurt/holsbeek/n-va-vindt-dat-buurtfeestenchequ...

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is