Reactie Hilde Heens op persbericht van CD&V m.b.t. coalitievorming

Op 17 oktober 2012
Ik lees vandaag in de krant dat CD&V gesprekken voert met N-VA in de zoektocht naar een derde coalitiepartner. Dit wil ik formeel ontkennen. N-VA Holsbeek treedt niet in een coalitie met CD&V en SP.a (samen 11 zetels). Wij hebben aan onze kiezers beloofd eigen accenten te leggen in het beleid. Wij denken niet dat dat mogelijk is in een coalitie waar je als derde partner mathematisch overbodig bent.
 
Wij hebben zondagnacht met CD&V een gesprek gehad. Wij zijn bereid met CD&V een coalitie aan te gaan maar dan zonder SP.a. Samen hebben we immers 13 zetels. Bovendien zijn we tevreden met één schepenambt, maar met belangrijke bevoegdheden zodat we onze eigen accenten kunnen leggen in het beleid. Op dit voorstel gaat CD&V momenteel niet in.
 
Wij respecteren deze beslissing en bereiden ons voor op oppositie. Wij zijn natuurlijk bereid ons voorstel te bespreken moest de zoektocht naar een derde partner moeilijk blijken.
 
Verder zijn we het oneens met Dhr. Boon dat ons resultaat van 20% volledig te wijten is aan een nationale tendens. Als lijsttrekker heb ik 362 voorkeurstemmen gekregen. Hiermee sta ik in de TOP10. Dat kan je moeilijk een nationale tendens noemen. Ik wijt dit vooral aan onze eerlijke, open en positieve manier van communiceren in ons beleidsplan en onze huis-aan-huis bladen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is